Muzej

Povijest

Muzejsko-memorijalni cendrazenpetrovicmuzejtar svečano je otvoren 7. lipnja 2006. godine. Rezultat je zajedničkih napora Zaklade Dražena Petrovića, u suradnji s Vladom RH, Gradom Zagrebom i Hrvatskim sportskim muzejom. Muzej je bio ideja Draženovih roditelja, a projektirali su ga poznati arhitekti Andrija Rusan i Nikša Bilić. Muzejsko-memorijalni centar vodi Zaklada Dražen Petrović predvođena njegovom obitelji. Velikodušne donacije i potpora zasluga su Vlade RH, Grada Zagreba i brojnih sponzora.

Podaci za posjetitelje

Radno vrijeme muzeja je od ponedjeljka do petka: 10 – 17 h, te subotom od 10 do 14 sati. Redovna cijena ulaznice iznosi 30,00 kn, a za učenike, studente i umirovljenike 10,00 kn.

Termin grupnih posjeta potrebno je rezervirati na tel. 01 4843 146 ili putem e-maila promo@drazenpetrovic.net. Redovna cijena ulaznice za grupne posjete je 20,00 kn, a za učenike, studente i umirovljenike 10,00 kn. Cijena ulaznice uključuje i projekciju desetominutnog dokumentarnog filma. Stručno vodstvo za grupne posjete iznosi 50,00 kn.

Osobama upisanima u registar Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, uz predočenje potvrde ne starije od mjesec dana, ulaz je besplatan.

Novosti